Wat de Hoge Venen te bieden hebben

Wandelen

De Hoge Venen lenen zich uitstekend voor wandelingen op alle niveaus. Direct vanuit B&B La Petite Roer kunt u verschillende mooie wandelingen maken, variërend van een kort, maar erg mooi en afwisselend rondje van ruim een uur tussen weilanden en door bos en veen, tot dagwandelingen van 30 of meer kilometer in diverse richtingen. Sommige routes leiden u over de bekende vlonderpaden, aangelegd om te voorkomen dat u op de zompige veengrond natte Wandeling Im Sackvoeten krijgt.

Wilde NarcissenWebsites met wandelroutes vindt u op onze links pagina. Uiteraard helpen wij u ook graag aan een plattegrond van de omgeving en een goede routebeschrijving.

In april en mei kunt u volop langs de beroemde wilde narcissen wandelen. U komt ze tegen in Sourbrodt en op vele andere plaatsen in de Duitse en Belgische Eifel, waar speciale narcissenwandelingen zijn beschreven, zoals in Nidrum en Kalterherberg. 

Fietsen en moutainbiken

RailbikeFietsen in de Hoge Venen en de Ardennen lijkt misschien alleen voor de geoefende sporter weggelegd, maar u kunt ook uitstekend fietsen over voormalige spoorbanen (RAVeL). Dat levert vlakke, veilige en gemakkelijk te fietsen trajecten op. Het in 2013 geopende en al verschillende malen bekroonde Vennbahn Fietspad (o.a. Europese Fietsroute van het jaar in 2014) is verreweg de bekendste en ook de mooiste! Ook een geweldige manier om de mooie omgeving hier te verkennen.

Vanuit Sourbrodt zijn er RAVeL routes naar Luxemburg, Monschau, Aken, Stavelot, Malmedy en Sankt Vith, met een startpunt op 10 minuutjes fietsen van La Petite Roer. 

Daarnaast is er maar liefst 850 kilometer aan bewegwijzerde (d.m.v. fietsknooppunten) fietsroutes in de Hoge Venen en de aangrenzende Eifel. Ook zijn er veel mooie en soms zeer uitdagende mountainbike routes in de directe omgeving. Op de linkspagina vindt u verwijzigingen naar websites met fietsinformatie. Onder andere bij het Natuurcentrum Botrange zijn e-bikes te huur. Voor wie eens anders wil fietsen, is er de Railbike, die je met karretjes over de oude spoorrails over een deel van het traject Monschau-Sourbrodt voert (zie foto).

Goede fietsen en e-bikes huurt u bij AT-Bike in Waimes, het natuurparkcentrum Botrange heeft ook e-bikes (denk aan een reservering).

WintersportSchaatsbaan bij La Petite Roer

Sourbrodt ligt vlakbij het hoogste punt van Belgie, Signal de Botrange, en bij Baraque Michel en is daarom in de winter ideaasl om te skiën en langlaufen. Droomt u ook van knisperend witte loipes? Alle informatie over routes en ski verhuur evenals actuele informatie over sneeuwhoogtes en geopende loipes en pistes vindt u via onze links pagina. Als het genoeg gevroren heeft, maken wij op onze vijver een schaatsbaan, waarvan ook onze gasten gebruik kunnen maken. U zou zo wel eens op de hoogst gelegen schaatsbaan van de Benelux kunnen schaatsen!

Musea

Meer weten van de omgeving? Dan mag u het natuurcentrum Botrange niet missen. Hier leert u meer over geschiedenis en natuur van de Hoge Venen en Eifel. Ook de stoere en dramatisch gelegen burcht Reinhardtstein in Robertville, die zijn oorsprong heeft in de 14e eeuw, is een bezoek waard. Verder is er in de omgeving nog een keur aan musea, van het museum Baugnez over de slag om de Ardennen en de bloedige slag bij Malmedy in het bijzonder, tot het pottenbakkersmuseum in Raeren en das Rote Haus in Monschau.

Steden

MonschauOp een tot anderhalf uur van Sourbrodt vindt u verschillende aantrekkelijke steden, voor bijvoorbeeld winkel-, museum- of theaterbezoek, om te scharrelen op de beroemde Luikse vlooienmarkt of om gewoon de sfeer eens op te snuiven. Zo bieden Maastricht, Luik, Aken, Keulen, Trier en Luxemburg goede mogelijkheden voor een dagje stadten. Naast deze grote steden zijn kleinere steden en stadjes in de buurt zoals Malmedy, Monschau, Eupen, Spa en Stavelot, leuke bestemmingen voor een dagje uit. De hele zomer door zijn er in de stadjes en dorpen in de omgeving brocantes.

Watersport

In de omgeving bevindt zich een aantal stuwmeren, zoals het Lac de Robertville op ruim 5 minuten en de Bütgenbacher See op 15 minuten rijden van La Petite Roer. Deze meren bieden allerlei watersport mogelijkheden, onder meer kunt u er kayakken, zeilen, surfen en zwemmen. Beiden dragen het keurmerk van de Blauwe Vlag, dat wil zeggen dat zij aan jaarlijks gecontroleerde strenge internationale eisen voldoen op gebied van zwemwaterkwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

Circuit van Spa - Francorchamps

Ook voor de liefhebbers van onder andere de Formule 1 races op Spa-Francorchamps ligt La Petite Roer gunstig, het circuit bevindt zich op zo'n 20 minuten rijden van onze B&B.