Onze Facebook pagina

Groene webhosting!

Omdat ook websites en mails heel veel energie gebruiken, vonden we het belangrijk om ook de hosting van onze sites duurzaam te maken. We zijn overgestapt naar GreenGeeks, met de site van la Petite Roer, Wild Cat Cottage en Ferienhaus am Hohen Venn.

Ook de site met meerdere huisjes in deze mooie omgeving, vakantiehuisjeeifel.be, wordt groen gehost.

We zijn blij met dit nieuwe stapje in de goede richting!

GreenGeeks Seal La Petite Roer

 

Covid-19 Update

Na drie maanden sluiting als onderdeel van de maatregelen om het Corona-virus in te dammen, mogen we op 8 juni 2020 weer open voor in België woonachtige gasten en op 15 juni voor gasten uit andere Europese landen!

Om het voor onze gasten en voor ons veilig te houden, hebben we enkele maatregelen genomen. We spreiden de ontbijt tijden zo, dat de gasten van maximaal 2 kamers tegelijk aan tafel zitten en in we bedienen wat meer, u kunt niet meer alles zelf pakken. 

Wandel- en fietskaarten lenen we voorlopig niet meer uit, er zijn bij het natuurparkcentrum Botrange, bij alle toeristeninfo bureaus en bij Haus Ternell allerlei gratis brochures verkrijgbaar, met daarin mooie wandelingen of fietstochten in de omgeving. U kunt er ook kaarten kopen en er is een grote keuze aan gidsen met wandelingen of fietstochten.

Natuurlijk maken we ook met nog meer aandacht schoon, houden we zoveel mogelijk afstand, dragen we waar van toepassing mondmaskers en geven we u, tegen onze gewoonte in, in deze periode even geen hand!

Als gevolg van de extra schoonmaakinspanningen, zullen we tot nader orde geen boekingen van losse nachten aannemen.

We hopen dat iedereen op deze manier toch weer van onze mooie Hoge Venen kan genieten!

Wild in de tuin!

Het is voorjaar en dat betekent dat er weer van alles gebeurt in de tuin van La Petite Roer en Wild Cat Cottage. We hebben dan ook weer onze wildcamera opgehangen en tot onze grote verrassing hebben we niet alleen dassen, vossen, hazen en marters te gast, maar ook weer een bever! Er was er 2 jaar terug al een keer eentje op doortocht geweest, die gedurende één nacht zijn honger had gestild en een boom aan de vijver om had geknaagd.

Maar nu is er al een paar weken een bever actief, al is het moeilijk om hem te 'vangen', omdat je nooit weet waar hij gaat knagen. Maar we hebben toch een paar plaatjes en filmpjes, zij het vooral van de achterkant van de bever...

BeverStill

De Wilde Narcissen bloeien weer

De eerste wilde narcissen van 2021 bloeien! Het is nog maar een heel pril begin, maar toch...

Kom de komende vier à vijf weken genieten van deze vrolijke bloemenpracht. We hebben met name doordeweeks veel beschikbaarheid en we bevelen graag enkele mooie narcissen-wandelingen aan.

We zijn geopend!

Ondanks het feit dat de horeca nog steeds gesloten moet blijven, is La Petite Roer geopend!

Uiteraard hebben we de nodige voorzorgsmaatregelen genomen, zoals het dragen van mondkapjes wanneer onze gasten of wij zelf onderweg zijn in huis (in de hal, op de trap,...), het extra ontsmetten van de kamers en openbare ruimtes en het serveren van maaltijden op de kamer. Zowel ontbijt als diner wordt op de kamer geserveerd, het is namelijk momenteel niet toegestaan in de gemeenschappelijke gasten eet- en zitkamer te verblijven. Ook kunt u natuurlijk zelf ergens eten gaan halen, bijvoorbeeld bij een pizzeria of bij de brouwerij in Sourbrodt. Met deze aanpassingen lukt het prima. Wij zijn natuurlijk erg blij dat we gasten mogen hebben en we merken dat onze gasten erg blij zijn dat ze er even tussenuit zijn en kunnen genieten van onze mooie natuur! 

RogierAanDeWandel

Ook goed om te weten, de natuurparkcentra Botrange en Ternell zijn geopend, de bekende blauwe wandelboekjes zijn daar gewoon verkrijgbaar en ook de toiletten zijn er toegankelijk. 

Intussen, nét over de grens in Duitsland

woonknieuwa

Na twee jaar van ingrijpende verbouwingen is ons nieuwe vakantiehuis Ferienhaus am Hohen Venn, in Monschau-Kalterherberg, in 2020 geopend, om vrij snel al weer te moeten sluiten vanwege Covid-19 maatregelen. De website geeft een goede indruk geeft van het huis, dat geschikt is voor één tot zes volwassenen en één of twee babies of peuters. En de gasten, die we gelukkig van juni tot en met september wél mochten ontvangen, waren allemaal enthousiast. Een paar gasten zijn zelfs al teruggekomen of hebben voor deze zomer geboekt.

La Petite Roer in de pers

Onze buurvrouw wees ons op dit artikel waarin onze Green Key certificering wordt vermeld. De eerste keer dat we de pers halen, dus dat wilden we hier toch graag even delen. Dit is de link naar het artikel.

En hieronder het voor ons relevante deel van het persbericht dat ter gelegenheid van de certificering is uitgegaan:

CLE VERTE / GREEN KEY

Liste des labellisés 2016, dans le cadre de la Convention entre la Fédération Inter-Environnement Wallonie (IEW) et la Région wallonne, 14 mars 2017

Description des labellisés de 2016 ainsi que, à titre d’exemple et de façon non-exhaustive, certaines des démarches concrètes qu’ils ont entreprises sur le plan environnemental

Les chambres d’hôtes de La Petite Roer : ces 3 chambres se trouvent dans une ancienne ferme rénovée datant de 1781, et située à Sourbrodt, entre les Ardennes et la région de Eifel. Plusieurs mesures significatives y ont été prises pour réduire l’empreinte écologique : alimentation durable et options végétariennes proposées au hôtes, panneaux solaire et énergie verte, bon niveau d’isolation du bâtiment, faibles débits sur les douches et sur les robinets, utilisation d’eau de pluie, produits d’entretien, consommables et papier de toilette plus durables ou écolabellisés (notamment serviettes de bain en coton bio), réduction de la production et tri des déchets. Les propriétaires soutiennent également des associations impliquées dans la conservation de la nature (via par exemple une réduction sur le prix des chambres pour les membres de Natagora/Natuurpunt, afin qu’ils puissent découvrir les Hautes Fagnes).

Last minute lenteaanbieding Wild Cat Cottage

Twee midweken met een mooie lente korting voor snelle beslissers. Kom van het voorjaar in de Hoge Venen genieten van 27 tot 31 maart of van 3 april tot 7 april en krijg een korting van €40 op onze all-in prijs.

De midweek vanaf 27 maart kost nu €270 in plaats van €310, alle kosten inbegrepen. Voor de midweek vanaf 43 april (in de Belgische paasvakantie), is de aanbieidingsprijs €310, in plaats van €350.

Interieur Wild Cat Cottage

We gaan er even tussenuit! UPDATE

Nu alle herfstvakanties achter de rug zijn en de natuurfotografen weer naar huis in afwachting van de winter, is de rust in de Hoge Venen weergekeerd. Daarmee is het moment gekomen om er even tussenuit te gaan. Katten, kippen en huis laten we met een gerust hart bij onze oppassers achter, terwijl we voor een dag of 10 naar Schotland gaan om een beetje bij te komen van een mooi en druk seizoen. Dit letterlijk en figuurlijk afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen in La Petite Roer leidt vaak tot nieuwe ideeën over dingen die we nog beter kunnen doen en het geeft ons de energie om die dingen ook aan te pakken en om weer enthousiast voor onze gasten klaar te staan.

Als alles naar verwachting loopt, zullen we bij thuiskomst in het trotse bezit van het Green Key / Clé Verte / Groene Sleutel certificaat zijn, een erkenning waar we erg naar uitkijken en, als het zo ver is, ook trots op zullen zijn. Ongetwijfeld zal een deel van de nieuwe plannen het verder verbeteren van het duurzame karakter van onze B&B betreffen.

En we gaan ook een beetje verbouwen, dat is een al bestaand plan. Vanaf maandag 5 december is La Petite Roer bijna drie weken dicht, dit om de Gele kamer en de overloop te ontdoen van de oude schuine wand (buitenkant) en de oude, overbodige isolatie laag. Verder willen we onze drie kamers fris in de verf zetten en wanneer we de tijd hebben ook de houten vloeren en trap aanpakken.

Vanwege onze vakantie en de kleine verbouwing, is La Petite Roer twee korte periodes gesloten, bovendien zitten we de weekends vóór onze vakantie en tussen de vakantie en verbouwing al vol. Dat houdt in dat u niet bij ons terecht kunt:

  • van vrijdag 11 tot en met zaterdag 26 november (vanwege onze vakantie en omdat de weekends voor en na die vakantie zijn volgeboekt)
  • van vrijdag 2 december tot en met maandag 26 december (vanwege de verbouwing en een volgeboekt weekend voorafgaand daaraan).

Wild Cat Cottage is volgeboekt tot vrijdag 6 januari, het laatste weekend van de kerstvakantie is dus nog vrij.

Herfst in de Hoge Venen!

De zomervakanties zijn nu overal voorbij en natuurlijk hopen we op een mooie nazomer. Wij kijken in elk geval al stiekem uit naar de herfst, wanneer onze schitterende oude beukenhaag om zal zijn getoverd tot een overweldigend palet van geel, rood en bruin. Als dan de zon op de haag schijnt, verlang je echt niet meer terug naar de zomer! En dan de geur van de herfst, die je tijdens een lange wandeling diep in kunt snuiven, altijd in de hoop dat je hem terug kunt halen als je weer gewoon aan het werk of op school bent.

VliegenzwammenHerfstwandelingen

Er zijn in de weekenden en in de schoolvakanties verschillende geleide herfstwandelingen in de Hoge Venen, georganiseerd door onder andere het Natuurparkcentrum Botrange, Haus Ternell en door Patrimoine Nature, die onder meer paddenstoelen gaan bekijken. Maar het is natuurlijk ook prima mogelijk om zelf op pad te gaan, al dan niet gewapend met een paddenstoelengidsje en natuurlijk een camera. Het is trouwens in België toegestaan een beperkte hoeveelheid eetbare paddenstoelen te plukken (voor eigen consumptie). Maar dat is dan wel alleen aan te raden aan de kenners, want helaas hebben veel eetbare paddenstoelen giftige (bijna-)dubbelgangers. In geval van twijfel: laat u door een expert adviseren of haal uw paddenstoelen gewoon bij de groentenman!

Wie weet, tot in herfstig Sourbrodt!

Elektrische auto heeft streepje voor

Green Key logoZoals al eerder aangekondigd, zijn we druk doende om alles in orde te maken zodat La Petite Roer kan voldoen aan de eisen voor het Green Key certificaat, dat garant staat voor duurzaam, ecologisch toerisme. Onze Green Key activiteiten hebben natuurlijk invloed op ons denken en doen. We zien de milieueffecten van zaken waar we voorheen soms minder over nadachten nu beter en we worden ons bewuster van mogelijkheden om de impact van onze activiteiten (en die van onze gasten) op onze leefomgeving te beperken. We hebben ons daarbij een uitdaging gesteld; het steeds een beetje beter doen, zonder dat dat nadelige gevolgen heeft voor het comfort en welbevinden van onze gasten.

Het leek ons in elk geval een goed idee om niet alleen energie en water te besparen en met milieuvriendelijke producten te werken, maar om ook onze gasten te 'belonen' voor hun inspanningen om het milieu te sparen bij hun bezoek aan La Petite Roer. De eerste dank-je-wel die we hebben bedacht en vanaf nu aanbieden, is bedoeld voor gasten die met een volledig elektrische auto naar La Petite Roer of Wild Cat Cottage komen. Zij kunnen hun accu een keer gratis opladen met onze zonne-energie!

Wordt vervolgd...

Wild Cat Cottage nog één lang weekend beschikbaar in augustus!

Onze mooie Wild Cat Cottage is in de zomervakantie alleen nog beschikbaar in het lange weekend van vrijdag 19 tot maandag 22 augustus (€345). Vanaf half september en in de herfstvakantie zijn er volop mogelijkheden, zie daarvoor de beschikbaarheidskalender.

Kijk voor informatie over Wild Cat Cottage op onze website wild-cat.be of neem even contact met ons op via het contact formulier of per telefoon: +32 (0)80 228 240 of +32 (0)4 7605 4486.

eettafelenkeukenwildcat

Omleiding door werkzaamheden aan Vennbahn

Update werkzaamheden Vennbahn 8 juli:

gasten van La Petite Roer hebben vorige week de Vennbahn gefietst en ze hebben ons laten weten dat asfalteringswerkzaamheden van het fietspad klaar zijn. Er wordt nog wel gewerkt aan de oversteekplaatsen en aan de bermen (ophogen), maar er kan gewoon op de Vennbahn gefietst worden. Dat is goed nieuws!

 

UPDATE werkzaamheden Vennbahn van 7 juni:

van ervaringsdeskundigen hebben we gehoord dat de werkzaamheden nog (lang) niet klaar zijn, maar dat er wel te fietsen valt op het gewone tracée, alleen waar daadwerkelijk gewerkt wordt moet je even afstappen. Maar dat heeft u niet van ons ;-)

Van 1 maart tot 30 juni zullen er onder andere asfalteringswerkzaamheden plaatsvinden aan de Vennbahn. Dit betekent dat u een gedeelte niet kunt fietsen, er is wel een omleidingsroute aangegeven. Het gaat om het gedeeltel vanaf Waimes tot aan Sankt Vith. De omleiding loopt van de rotonde St.Vith/Aachener Straße respectievelijk Weismes/Steinbach door de dorpjes Hünningen, Born, Montenau (aansluiting) en Ondenval. Aan de versperringen wordt het traject van de omleiding op grote infoborden afgebeeld.

http://www.vennbahn.eu/cms/wp-content/uploads/2016/02/Karte_Umleitung_SV_Waimes_web.jpg

La Petite Roer gaat (nu ook officieel) voor groen!

Update 29 juni: gisteren hebben we onze aanvraag voor een Groene Sleutel / Grüne Schlüssel / Green Key / Clé Verte ingezonden, nadat we eerst al enkele maatregelen hebben genomen om aan de vereisten te kunnen voldoen. Het positieve millieueffect begint dus al bij de aanvraag. Eind van 2016 vindt een nieuwe certificeringsronde plaats, hopelijk is B&B La Petite Roer er dan bij!

We zijn bezig met de laatste vragen uit de lijst voor het aanvragen van een Green Key certificaat.

We blijken aan de meeste voorwaarden die verbonden zijn aan dit eco-keurmerk voor onder andere Bed & Breakfasts al te voldoen en zouden dit nu graag ook officieel bevestigd zien! Zodra we bericht hebben van de bevoegde instantie, komen we er uiteraard op terug.

Proeverij op maat bij La Petite Roer

Rogier and his whiskytrolley

Op verzoek kunnen we een maatwerk arrangement voor u organiseren, met een wijn-, bier-, of whiskyproeverij.

Rogier is vinoloog en whisky- en bierkenner (en liefhebber!). Hij heeft jarenlang de proeverijen verzorgd in het Gall&Gall Exclusief Proeflokaal in Amsterdam en kan in overleg een proeverij samenstellen die perfect aansluit bij de ervaring van de proevers. Mailt of belt u ons even voor nadere informatie.

Whisky kan individueel worden geproefd, voor bier zijn minimaal twee deelnemers gewenst en voor wijn is een proeverij mogelijk met 6 personen of meer.

Er lag weer sneeuw...

P1060692

Er ligt sinds 26 april weer een laagje van zo'n 8-15 cm sneeuw in de Hoge Venen, maar de kwaliteit is onvoldoende om te skieën en te sleeën! Mocht daarin verandering komen, dan melden we dat natuurlijk!

 

UPDATE 30 april:

De sneeuw is al weer helemaal verdwenen en de wilde narcissen zijn weer tevoorschijn gekomen.

Update 8 maart: er kan nog gelanglauft worden!

Tot donderdag 10 maart zal er waarschijnlijk nog goed gelanglauft kunnen worden. Misschien voor het laatst deze winter...