Trekkers arrangement

Langs de WarcheEen afwisselend vier of vijf daags wandelarrangement, waarbij u over de Hoge Venen van één B&B naar een andere loopt, met alleen uw dagbagage. U wordt volledig verzorgd van ontbijt tot en met diner en uw bagage is al op uw nieuwe kamer voordat u er zelf arriveert. Natuurlijk krijgt u routebeschrijvingen en kaarten mee, ook kunt u de wandelingen downloaden op uw GPS. In drie of vier wandeldagen maakt u intensief kennis met dit voor West Europa unieke gebied.

  
De route voert door de dalen van de Warche, de Trois Mârets en de Polleur, over het plateau van het grote Waalse Veen en door bossen en over heide en grasvlakten. U loopt grotendeels over onverharde paden, deels over houten knuppelpaden en af en toe over asfalt in de dorpjes die u op uw weg doorkruist. De afstanden van de beide wandelingen tussen Sourbrodt en Hockai bedragen respectievelijk 25 en 22 kilometer.
 
Voor de dagen waarop u niet tussen Sourbrodt en Hockai loopt, zoals de dagen van aankomst en vertrek en uw eventuele extra verblijfsdagen, zijn er volop wandelingen van diverse lengtes, die u direct vanuit La Petite Roer kunt beginnen.
 
Veen tussen Hockai en SourbrodtU verblijft in La Petite Roer in Sourbrodt en in B&B Le Randonneur in Hockai, van waar u weer terugloopt naar La Petite Roer. Beide B&Bs zijn gevestigd in sfeervolle, 18e eeuwse boerderijen, gebouwd in de voor deze streek typische breuksteen.
 
Het arrangement omvat: 
  • drie of vier overnachtingen met ontbijt, lunchpakket en twee gangen diner (in La Petite Roer overwegend biologische en/of lokale producten)
  • kamer met eigen badkamer met bad of douche en toilet
  • gebruik van gasten woonkamer met onder meer boeken, kaarten en spelletjes en gratis koffie en thee
  • bagagevervoer van La Petite Roer naar Le Randonneur en vice versa
  • routebeschrijving en gebruik van kaarten
De prijs per persoon voor het 4 daags Trekkersarrangement (3 nachten), op basis van 2 personen per kamer, bedraagt €231.
Het 4-daags arrangement kan alleen beginnen op zondag, maandag, of dinsdag en is alleen te boeken buiten de Belgische en Nederlandse schoolvakanties.
 
De prijs per persoon voor het 5 daags Trekkersarrangement (4 nachten), op basis van 2 personen per kamer, bedraagt €291 bij een start op zondag of maandag en €301 bij een start op donderdag.
 
Ook goed om te weten:
  • uw kamer is beschikbaar vanaf 16:00 uur op dag van aankomst, bij Le Randonneur vanaf 14:00 uur
  • u heeft de kamer tot uw beschikking tot uiterlijk om 11:00 uur op de dag van vertrek
  • u kunt uw huisdier(en) niet meenemen naar La Petite Roer