Rondwandelen door de Hoge Venen naar Monschau

(vanwege de lengte van de wandelingen alleen van begin april tot eind oktober)

Orchideeën in het veenIn drie wandeldagen loopt u van Sourbrodt via Eupen naar Monschau en van daar weer naar Sourbrodt. U maakt uitgebreid kennis met de Hoge Venen en de hoogtepunten, zoals de dalen van de Helle, Getzbach en Roer, het grote Waalse Veen (Fagne Wallonne), het Signal de Botrange en het Brackvenn.

De bossen, riviertjes en de voorgenoemde charmante stadjes Eupen en Monschau die u onderweg tegenkomt, zorgen voor een goede afwisseling met het ruige veenlandschap. De route loopt grotendeels over onverharde paden, alleen in de stadjes komt u verkeer tegen. Na een mooie dag wandelen met alleen uw dagbagage, wordt u opgehaald en naar La Petite Roer teruggebracht. De volgende ochtend brengen we u weer naar het startpunt van uw dagwandeling.

  

Het programma:

Dag 1: Aankomst in La Petite Roer, u eventueel vast een (korte) wandeling maken.
Dag 2: 1e etappe Sourbrodt-Eupen 25 km. Vervoer vanuit Eupen terug naar Sourbrodt.
Dag 3: 2e etappe Eupen-Monschau 25 km. In de ochtend vervoer naar startpunt in Eupen. Na de wandeling vervoer van Monschau naar Sourbrodt.
Dag 4: Ontbijt. 3e etappe Monschau- Sourbrodt 20 km. In de ochtend vervoer naar startpunt in Monschau. Finish in Sourbrodt. 
(Dag 5: Voor de laatste keer het La Petite Roer ontbijt. Als u wilt nog een wandeling voordat u de thuisreis aanvaardt.)

PingoRuineIn overleg kan het schema aan uw wensen of mogelijkheden worden aangepast. Neem daarvoor alstublieft even contact met ons op. Voor deze wandelingen is enig oriëntatievermogen en het kunnen kaartlezen en/of gebruiken van GPS of kompas noodzakelijk.

Het arrangement omvat drie of vier nachten in een kamer naar keuze met eigen badkamer, dagelijks een uitgebreid vers ontbijt, een lunchpakket en het vervoer naar de start- en van de finishplaatsen. U kunt ook kiezen voor het arrangement inclusief dagelijks een vers bereid, grotendeels biologisch 3-gangen diner.

Vanwege de lange dagafstanden bieden we dit arrangement alleen aan van begin april tot eind oktober.

Prijzen

De prijzen zijn per kamer en gebaseerd op bezetting van 2 personen:

    
Exclusief diner
 Kamer   3 nachten (4 daags)
 4 nachten (5 daags) 
 Geel  €327  €416
 Groen  €297  €371
 Roze  €282  €356

 

 Inclusief diners
 Kamer   3 nachten   4 nachten 
 Geel  €447  €576
 Groen  €417  €531
 Roze  €402  €516